Kirjaudu sisään Ota yhteyttä: +358 400 284 400 | info@polarmetalli.fi
Limen.fi >
Usein kysytyt kysymykset
Tuotevalikko
Maksutavat

Usein kysytyt kysymykset:

Savupellit

K: Mitä eroa on savupellillä ja saneerauspellillä?
V: Savupelti on tarkoitettu uuteen, vielä valmisteilla olevaan savupiippuun. Saneerauspelti taas käy valmiiseen tiilihormiin jälkiasennuksena. Saneerauspellin mukana tulee kiviporanterä sekä saneerauslaastia jälkiasennusta varten.

K: Mistä materiaalista savupellit on valmistettu?
V: Savupellit on valmistettu haponkestävästä teräksestä. Rungon materiaalivahvuus on 1,5 mm, sisäosan 4 mm ja mahdollisen liukulevyn materiaalin vahvuus on 1,5 mm. Varsi on 8 mm ruostumatonta tankoa. Etulevy on pulverimaalattua mustaa rautaa.

Yläliittymäpeltien runko on 4 mm mustaa rautaa.

 

Savupellin lisävarusteet

K: Kuinka pitkälle säätölaitteen narut yltävät?
V: Vakiona narua on 3,5 metriä puolellaan. Vakiomäärä riittää jos savupelti on maksimissaan 6 metrin korkeudessa. Mikäli pelti on tätä korkeammalla, ilmoita korkeus tilauksen yhteydessä, niin laitamme narua tarvittavan määrän.

K: Käykö Polar-säätölaite myös muihin kuin Polar Metallin valmistamiin savupelteihin? 
V: Emme voi taata, että säätölaitteet käyvät muihin kuin Polar Metallin valmistamiin savupelteihin, koska niiden varsi ja kehys ovat erilaisia ja kiinnitys niihin ei välttämättä onnistu.

K: En tiedä mikä savupelti minulla on, mutta haluaisin siihen säätölaitteen.
V: Mittaa savupellin etulevy (leveys, korkeus ja ruuvien reikävälimitta), ja ota yheyttä asiakaspalveluumme. Tarkistamme oikean savupeltimallin sinulle.

K: Voiko säätölaitteen asentaa jälkikäteen?
V: Kyllä ja tavallisesti säätölaite laitetaankin paikoilleen vasta sisustusvaiheessa, jotta se pysyy siistinä.

 

Polar Grillit

K: Mistä materiaalista Polar Grillit on valmistettu?
V: Polar Grillien valmistuksessa on käytetty eri vahvuista sähkösinkittyä terästä: tulisija 2 mm, sokkeli 1,25 mm, huuva 0,6 mm, piiput 0,5 mm ja sadehattu 0,75 mm. Grillin pohjalle tuleva arina on valurautaa. Pöytätasot ovat käsittelemätöntä liimapuumäntyä.

K: Miten valitsen kohteeseeni sopivan grillin?
V: Kun valitset grilliä kotaan, huvimajaan tai vastaavaan rakennukseen, kannattaa ottaa huomioon grillin halkaisija pöytätasot paikalleen asennettuina. Tieto löytyy jokaisen Polar Grillin tuotetiedoista (tekniset tiedot).

Polar M8, M6 ja C70 grillit sopivat noin 10 m² kotaan/huvimajaan ja L8 grilli noin 15 m² kotaan/huvimajaan.

K: Voiko Polar Grilliä käyttää ilman huuvaa?
V: Voi. Grilli on tällöin varustettu kaariputkella, johon grillausvälineet tulevat kiinni. Kotakäytössä grilli saattaa kuitenkin vaatia huuvan.

K: Voiko Polar Grillissä polttaa puita?
V: Polar Grillissä voi polttaa sekä puita että hiiliä. Puita poltettaessa on hyvä tarkistaa, että puut ovat kuivia, jotta ne eivät savuta. Myös tuohiset puut savuttavat helposti.

K: Voiko Polar Grilliä sailyttää ulkona?
V: Polar Grilliä voi pitää pihalla sellaisenaan, mutta talven ajaksi se olisi hyvä säilyttää kuivassa tilassa. Jos grilli on kiinteästi asennettuna kodassa, huvimajassa tai muussa vastaavassa rakennuksessa, on piippu hyvä peittää talvisäilytyksen ajaksi niin, ettei lunta pääse tulisijan päälle.
Polar Grillin pöytälaudat ovat käsittelemätöntä liimapuuta, joten ne kannattaa käsitellä öljyllä, lakalla tai maalilla ennen käyttöönottoa.

K: Onko piiput eristetty?
V: Verkkokaupassa saatavilla olevissa piipuissa ei ole eristystä. Yleensä riittää, kun piippujen läpimenoaukosta tekee sen verran piipun halkaisijaa isomman, että piipun ja katon väliin saa laitettua palovillaa. Paloturvallisuusmääräykset ovat aina paikkakuntakohtaisia, joten kannattaa tarkistaa ohjeet paikalliselta paloviranomaiselta.

Eristettyä piippua on mahdollista tilata ottamalla yhteyttä asiakaspalveluumme: info@polarmetalli.fi, p. 0400 284 400.

Tuotealueet